Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
02
Rujan

Ana nije uspjela izborili 3. kolo US Opena, plasirati se među 32 najbolje na posljednjem, četvrtom Grand Slam turniru sezone. Poražena je od Ruskinje Darie Kasatkine nakon sat i pol igre sa 6:4 i 6:4. U oba seta koban za Anu je bio deveti gem kada je izgubila servis.

Kasatkina je iskoristila u meču 2 od 12 break prilika. Ana niti jednom nije uspjela oduzeti servis Ruskinji. Imala je tri prilike za to. Ana je ispalila 12 as servisa naspram samo jednog Ruskinje. Isti rezultat je bio i u winnerima za Anu, međutim, slab je bio prvi servis dubrovačke tenisačice. Svega 44 posto uspješnosti.

U juniorskoj konkurenciji Ana je oba puta dobila Kasatkinu. Posebno je bio zanimljiv njihov drugi, posljednji ogled u proljeće 2013. godine u četvrtfinalu juniorskog Roland Garrosa. Pola godine starija Kasatkina je tada dobila prvi set sa 6:3, u drugom vodila s 5:3 te servirala za meč. Imala tada dvije meč lopte, ali je u polufinalu igrala Ana. Ovaj put je Kasatkina opet izborila dvije meč lopte na svoj servis, ali u prvom ogledu ove dvije igračice rođene 1997. godine u seniorskoj konkurenciji, Ruskinja sad nije dozvolila Ani preokret.

Porazom od Kasatkine Ana nije uspjela ponoviti svoj najveći uspjeh na Grand Slam turnirima, plasirati se u 3. kolo, a što joj je uspjelo prošle godine u Wimbledonu.

Nakon ispadanja u pojedinačnoj konkurenciji, Anu čeka na US Openu nastup u ženskim parovima. Igra sa Čehinjom, 22-godišnjom Denisom Allertovom, 77. sa svjetske rang liste, a suparnice u 1. kolu su im talijanske tenisačice, 17-te nositeljice, Karin Knapp i Roberta Vinci.

Comments: