Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
26
Svibanj

Ana je poražena u 2. kolu Roland Garrosa od osam godina starije Slovakinje Dominike Cibulkove. Odlučio je treći set kojeg je 22. nositeljica drugog Grand Slam turnira sezone dobila bez izgubljenog gema te izborila 3. kolo. Cibulkova je slavila sa 6:4, 3:6 i 6:0.

Početak nije bio dobar za Anu. Odmah je izgubila servis, ali je izgubljeno vratila već u idućem gemu. U odlučujućim trenucima na početku meča ili je Ana griješila, ili je Slovakinja 'brisala crte'. Imala je finalistica Madrid Opena, nakon što je još dva puta oduzela servis Ani, vodstvo od 5:1. Nakon toga Ana je s tri gema, dva breaka, stigla do 5:4 te servirala za 5:5, ali je opet Cilbukova pogađa crtu za break loptu, a Ana napravila šestu dvostruku pogrešku te je nakon 44 minute Slovakinja dobila prvi set.

Na početku drugog seta Ana je oduzela servis suparnici te potom vodila s 2:0. Cibulkova je uzvratila na isti način. Nakon toga je Ana bez greške te je opet napravila break i povela sa 4:2. Potom je dobila iduća dva od tri gema te izborila treći set u kojem je Slovakinji opet sve polazilo za rukom, a Ani malo toga. Meč je Ana završila s jedanaest dvostrukih servis pogrešaka te 32 neforsirane pogreške.

Ana je ponovila prošlogodišnji rezultat. Obranila bodove. Nakon što je na startu dobila Arinu Rodionovu, Ruskinju s australskom putovnicom, nije uspjela iznenaditi Cibulkovu, finalisticu Australian Opena 2014. te polufinalisticu Roland Garrosa 2009. godine.

Comments: